Περίεργο δημοσίευμα για τον Αρχιεπίσκοπο

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/02/2012

Περίεργο το σημερινό (17/2) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στη στήλη «Μικροπολιτικός» υπό τον τίτλο «Συγκινήθηκε μέχρι δακρύων» και το οποίο αναφέρεται στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η φράση «όχι για να του δώσουν (του αρχιεπισκόπου) τα παπούτσια στο χέρι», χαρακτηρίζεται από εκκλησιαστικούς κύκλους τουλάχιστον άστοχη.

Το δημοσίευμα έχει ως ακολούθως:

«Τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα, ακόμη και τιμαλφή έχει συλλέξει σε εκστρατεία της η Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Στόχος να δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τα διοχετεύσει σε άπορους, άνεργους και άστεγους Έλληνες. Χθες συναντήθηκαν αρχιερείς από την Κύπρο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όχι για να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, αλλά για να του παραδώσουν υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Μακαριότατος συγκινήθηκε μέχρι δακρύων όταν του έδωσαν ένα σετ από ασημένια κουταλάκια και πιρουνάκια. Το είχε προσφέρει μια εβδομηντάχρονη γυναίκα στην Κύπρο λέγοντας ότι είναι τα μόνα αντικείμενα αξίας που της άφησε η μητέρα της. Στο μεταξύ η Αρχιεπισκοπή επεκτείνει το δίκτυο των κοινωνικών παντοπωλείων σε Καλλιθέα, Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη.»