Εγκαινιάζεται το 2ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι.Μ. Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/02/2012

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας ολοκλήρωσε τις ετοιμασίες για την λειτουργία του 2ου Κοινωνικού Παντοπωλείου, που θα εξυπηρετεί την Νότια Κέρκυρα και βρίσκεται στην Λευκίμμη πλησίον του Ι. Ναού Αγίων Θεοδώρων, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ.

Στόχος του Παντοπωλείου οικογένειες που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας ανά τρίμηνο να βοηθιούνται με την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης.    Για την επιλογή των οικογενειών που θα βοηθηθούν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους ιερείς των ενοριών της νοτίου Κέρκυρας (Αρχιερατικών περιφερειών Λευκίμμης, Κορισσίων και Μελιτειέων).

Για το Παντοπωλείο δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά είδη  πρώτης ανάγκης.  Τα είδη τα οποία θα συγκεντρώνονται  θα είναι αρχικά τα εξής: ρύζι, μακαρόνια, λάδι, όσπρια, ζάχαρη, γάλα παιδικό σε κουτιά, φρυγανιές, κονσέρβες τροφίμων, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, πράσινα σαπούνια, απορρυπαντικά για πιάτα, απορρυπαντικά για ρούχα.