Τρομοκρατική επίθεση φανατικών μουσουλμάνων κατά χριστιανικού ναού

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 25/02/2011

Φανατικοί Μουσουλμάνοι εξαπέλυσαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον Χριστιανικού ναού στην Ιάβα της Ινδονησίας.

Στις 24 Φεβρουαρίου ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Μπογιολάλι της Ιάβας, (Ινδονησία) δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από οπαδούς εξτρεμιστικής οργάνωσης φανατικών Μουσουλμάνων.

Από τις 25 Φεβρουαρίου, ο Ναός παραμένει κλειστός και φυλάσσεται από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο Εφημέριος π.Μεθόδιος, Ινδονήσιος Κληρικός, είναι καλά στην υγεία του και ζητά τις προσευχές όλων, ώστε ο Κύριός μας να προστατεύσει αυτή την δύσκολη ώρα τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιάβας.

Και άλλες φορές στο παρελθόν φανατικοί Μουσουλμάνοι επιτέθηκαν, απείλησαν και χτύπησαν τον π.Μεθόδιο. Αρκετές φορές μάλιστα χρειάσθηκε να φυγαδευτεί μαζί με την οικογένειά του.

Στο Μπογιολάλι η Ορθόδοξη Κοινότητα λειτουργεί Νηπιαγωγείο ενώ σημαντική υπήρξε η φιλανθρωπική και ανθρωπιστική της προσφορά προς τα θύματα των φονικών σεισμών που κτύπησαν την Ιάβα καθώς και προς τους πληγέντες από την έκρηξη του Ηφαιστείου Μεράπι.

Αγωνιούμε για τα όσα συμβαίνουν στην Ιάβα και προσευχόμαστε θερμότατα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον Άρχοντα της Ειρήνης, να ειρηνεύσει τα πνεύματα των φανατικών Μουσουλμάνων και να στηρίξει και τον π.Μεθόδιο και τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητας.