Θύματα απατεώνα εκκλησίες και μοναστήρια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2015

in.gr Θύματα απατεώνα, ο οποίος που ζητά χρήματα για τακτοποίηση τραπεζικών λογαριασμών ενόψει «κουρέματος», πέφτουν μοναστήρια και εκκλησίες στη Φθιώτιδα, αναγκάζοντας τον μητροπολίτη του νομού να εκδώσει προειδοποίηση.

Ο απατεώνας επικαλείται την ιδιότητα του διευθυντή τραπεζικού καταστήματος και υποστηρίζει ότι το αίτημά του είναι σε γνώση του μητροπολίτη.

«Ο εν λόγω κύριος παρουσιάζεται ως προστάτης των εκκλησιαστικών προσώπων, των οποίων όπως λέγει θέλει να ασφαλίσει τις καταθέσεις τους» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος.

Λόγω της έκτασης που έχει πάρει το φαινόμενο, ο κ. Νικόλαος καλεί τα εκκλησιαστικά συμβούλια να μην πιστεύουν τον επιτήδειο, και μάλιστα προειδοποιεί τους ιερείς ότι αν χαθούν χρήματα θα κληθούν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους...

«Μετά την ενημέρωση αυτή και τις κατά καιρούς επισημάνσεις του Μητροπολίτου μας για τη δράση των απατεώνων, όποιο χρηματικό ποσό αφαιρεθεί από το βιβλιάριο Ναού ή Μονής θα βαρύνει τον Ιερέα ή τον Προϊστάμενο της Μονής, ο οποίος θα επιστρέψει εξ ιδίων πόρων τα απολεσθέντα χρήματα» σημειώνει σε αυστηρό τρόπο ο μητροπολίτης.