Επιστολή μεταμέλειας του Σεραφείμ Κουλουσούσα στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 08/02/2012

του Κώστα Ζαφειρίου 

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

 

Επιστολή μεταμέλειας έχει αποστείλει στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ο αποσχηματισθείς  Σεραφείμ  Κουλουσούσας που σήμερα χρησιμοποιεί το επώνυμο Νικολιδάκης (προφανώς της μητέρας του). Το «ierovima»έχει στη διάθεσή του την επιστολή που έχει αποσταλεί από τον Δεκέμβριο του 2011 στον αρχιεπίσκοπο, τμήμα της οποίας δημοσιεύει:

«Παρήλθον έξι και πλέον έτη Μακαριώτατε από τις δαιμονιώδης εκείνες ώρες που τα μέσα μαζικής επικοινωνίας απάνθρωπα και με μίσος απέναντι στον Ιερό Κλήρο και την Ορθόδοξη Εκκλησία, ζητούσαν να με συντρίψουν και να με αφανήσουν εκ του προσώπου Κυρίου Του Θεού Ημών και ο μισάνθρωπος διάβολος να με εξουθενώσει ως Λέων ωρυόμενος ζητώντας να με καταπιεί»

«Δεν στέλνω επιστολή εις Τον Αρχιεπίσκοπο, στέλνω γραφή υική εις τον Πατέρα του Ασώτου ο οποίος μέχρι τώρα καρτερικά περίμενε την επιστροφή του υιού του»,αναφέρει στην επιστολή του ο αποσχηματισθείς Σεραφείμ και συνεχίζει: «Σας παρακαλώ διαγράψτε την εκούσια πράξη αποσχηματισμού μου που έγινε σε στιγμή φοβεράς εντάσεως. Προσευχηθείτε ώστε ο καλός Θεός να δείξει Έλεος και σε αυτούς που με ανάγκασαν να κάνω αυτήν. Μακαριώτατε βρίσκομαι στα χέρια Σας. Εσείς θα σηκώσετε τον εξάχρονο πόνο μου και την θλίψη μου ή Εσείς θα με αφήσετε να απωλεσθώ. Μη Γένοιτω».

 

Ο Σεραφείμ Κουλουσούσας (κατά κόσμο Νικόλαος) χειροτονήθηκε το 2001 από τον τότε μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και αποσπάστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Απόφοιτος Θεολογικής Σχολής και της Νομικής Σχολής Θράκης.

 

Το όνομά του έγινε ξαφνικά γνωστό όταν τον Ιανουάριο του 2005 παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του μακαριστού. Με τη μορφή φημών ή «πληροφοριών» ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για τον ίδιο. Ότι παραιτήθηκε ύστερα από σοβαρές διαφωνίες που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο, ότι πήγε να ζήσει στο εξωτερικό, καθώς και άλλες πολλές φήμες.

Ο Κουλουσούσας πήγε στο στρατό και  στη συνέχεια αναζήτησε δουλειά.

Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» το 2005, σε ερώτηση γιατί παραιτήθηκε δηλώνει:

«Οι λόγοι ήταν προσωπικοί. Ξέρω ότι αυτό που λέω ίσως δεν ικανοποιεί κάποιους που είναι κακόβουλοι. Εγώ θα σας πω το εξής. Ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου, είχα δύο χρόνια στο ιδιαίτερο γραφείο, διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω, ήταν πολύ βεβαρημένο το πρόγραμμα. Δεν είχα τις δυνατότητες να προχωρήσω σ' αυτό το χώρο και δεν μπορούσε αυτό να συνεχιστεί. Δεν ήθελα να κοροϊδεύω τους άλλους, ούτε να με κοροϊδεύουν. Αυτό βεβαίως το λέω και αναλυτικά στο κείμενο της παραιτήσεώς μου. Λέω ότι είμαι αδύναμος να συνεχίσω και δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις να σταθώ ως διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου. Θεώρησα εντιμότερο να αποχωρήσω παρά να κάθομαι και να προσποιούμαι να τους πείσω να με κρατήσουν σε αυτή τη θέση. Έτσι έδωσα την παραίτησή μου. Ακουστήκανε πολλά. Ότι έφυγα έπειτα από καβγά. Δεν έγινε απολύτως κανένας καβγάς. Είπαν ότι πέταξα το ράσο στον αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιεπίσκοπος είναι πνευματικός πατέρας και ηγέτης. Δεν επιτρέπει η ανατροφή μου να βγάλω το ράσο και να το πετάξω στα μούτρα του αρχιεπισκόπου. Ουδέποτε θα το έκανα. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο».