"Πόλεμος" Γλυφάδας-Μεσσηνίας - Τετάρτη η συνέχεια...

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/02/2012

"Άστραψε και βρόντηξε" ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου προς τιμήν του Ιερού Φωτίου στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας στην Πεντέλη. Η εκ νέου αναφορά του μητροπολίτη Μεσσηνίας στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τον προφυλακισμένο ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, προκάλεσε την αντίδραση του μητροπολίτη Γλυφάδας και την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου που στόχευε στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο μακαριώτατος κατάφερε να ηρεμήσει τους δύο ιεράρχες, αλλά αναμένεται συνέχεια και μάλιστα σε έντονους τόνους στη συνεδρίαση της ΔΙΣ, μέλος της οποίας είναι ο μητροπολίτης Γλυφάδας. 

Ειδικότερα την Τετάρτη, δεύτερη μέρα συνεδρίασης της ΔΙΣ, ο μητροπολίτης Γλυφάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει θέμα για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας. 

Να σημειωθεί ότι αρκετοί ιεράρχες έχουν εκφράσει έντονα τις διαφωνίες τους στις απόψεις που έχει εκφράσει τελευταία ο μητροπολίτης Μεσσηνίας. 

Μάλιστα τρεις ιεράρχες, οι Αλεξανδρουπόλεως, Ελευθερουπόλεως και Νεαπόλεως αποχώρησαν από την εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα έλεγε ο Μεσσηνίας.