Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε μητρόπολη της Αττικής

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/02/2012

Σε μητρόπολη της Αττικής στρέφουν το ενδιαφέρον τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, ύστερα από σειρά ανωνύμων καταγγελιών για ατασθαλίες.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “ierovima” στο «μικροσκόπιο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος  βρίσκονται τραπεζικές καταθέσεις κληρικών, όλων των βαθμίδων της συγκεκριμένης μητροπόλεως καθώς και λαϊκών, συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, ύστερα από καταγγελίες, ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς κληρικών και οι έλεγχοι σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, «αποδίδουν καρπούς και κρύβουν εκπλήξεις». Ήδη σε   ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντοπίστηκε ιερέας που διακονεί σε εκκλησία των δυτικών προαστίων με πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ μαύρο χρήμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα των λογαριασμών του συγκεκριμένου κληρικού έφερε στην επιφάνεια καταθέσεις συνολικού ύψους 512.000 ευρώ, που φυσικά δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα δηλωμένα ετήσια εισοδήματά του.