Η Εορτή της Υπαπαντής στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/02/2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης την κυριώνυμο ημέρα της εορτής χοροστάτησε εις τόν όρθρον και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Λαγκαδά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας άρχισε την  ομιλία του  με τον ύμνο της Θ΄ ωδής «Θεοτόκε η ελπίς πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε».  Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι στην Παναγία καταφεύγει ο κάθε Χριστιανός, για την εκπλήρωση  όλων των προσδοκιών και των ελπίδων του. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη μορφή του Αγίου Συμεών που υποδέχτηκε στην αγκαλιά του τον Κύριο και γεμάτος συγκίνηση προφήτευσε τη σταυρική του θυσία και ότι θα κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον. Εις πτώσιν για όσους τον αρνούνται και δεν δέχονται την Θεότητά του και εις ανάστασιν για όσους συναισθάνονται την αμαρτωλότητά τους και ζητούν το ελεός του.

Τέλος με αφορμή η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου η οποία θεωρείται και εορτή της Μητέρας σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση  ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά.