Η εορτή του Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2012

Λαμπρά εόρτασε και φέτος η νεοσύστατη Ενορία του Αγίου Τρύφωνος  Τριπόλεως, τόσο την παραμονή όσο  και ανήμερα της εορτής του Αγίου Τρύφωνος.

Την  Τρίτη 31η  Ιανουαρίου 2012, παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, πλαισιωμένου εξ ιερέων της Τριπόλεως και της γύρω  περιφερείας. Η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν  μεγάλη, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το πολικό ψύχος. 

Ανήμερα της εορτής Τετάρτη  1η Φεβρουαρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η  Θεία Λειτουργία,    παρουσία του  Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πατρός Θεοκλήτου Αθανασοπούλου, ο οποίος και εκπροσώπησε τον    Σεβασμιωτάτο  Μητροπολίτη  μας, μίας και ο Σεβασμιώτατος  ήταν προσκεκλημένος στην Πανήγυρη της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  στην εορτάζουσα Ενορία Αγ. Τρύφωνος Βυτίνας.

 

Το στάδιο των εργασιών ανεγέρσεως του νέου  Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος προχωρά με γοργούς ρυθμούς και  το αποτέλεσμα είναι πέραν κάθε προσδοκίας. Η ανέγερση του νέου Ιερού Ναού ήταν επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη των υποχρεώσεων των ενοριτών.

Αξίζουν  για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Αιδ. Εφημέριο π.  Γεώργιο Αντωνόπουλο και το  Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αυτού, καθώς επίσης και σε όλους αυτούς που πρόσφεραν και προσφέρουν χρήματα  από το υστέρημά τους για την αποπεράτωση αυτού του θαυμάσιου έργου.   + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας