Νέα Ζηλανδία: «Δεν υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων -Μικρές ζημιές στο Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/02/2011

«Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από το μεγάλο σεισμό και μόνο ο  Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (φωτο) στο Christchurch, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ν. Ζηλανδίας,  έχει υποστεί μικρές ζημιές ,μικρές ρωγμές, όπως μας ενημέρωσε ο εφημέριος του ναού Οικονόμος Αμφιλόχιος Βασιλτσωτέλης». Αυτά δήλωσε στο ierovimaoεκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας π. Νεκτάριος Πόκιας.

Η έδρα της Μητροπόλεως όπου βρίσκεται και ο μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος, είναι στο Ουέλιγκτον, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας και δεν έχει υποστεί ζημία.

Η πόλη της Κρίσττσερτς είχε κτυπηθεί από τον Εγκέλαδο και μόλις πριν από πέντε μήνες, με δόνηση έντασης 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά τα έργα αποκατάστασης των ζημιών παρεμποδίστηκαν σημαντικά από μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.
ἩἹερά Μητρόπολις τῆς Νέας Ζηλανδίας ἱδρύθη τό ἐτος 1970 δι' ἀποσπάσεως ἐκ τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Αὐστραλίας εἰς ἡν ὑπήγετο ἑως τότε. Περιλαμβάνει τήν Νέα Ζηλανδίαν καί τάς νήσους τοῦΝοτίου Εἰρηνικοῦὡς καί τάς νήσους τοῦΝοτιοανατολικοῦΕἰρηνικο Fiji, Tongaκαί Samoaμετά τῶν περί αὐτάς μικροτέρων νησιωτικῶν συμπλεγμάτων.