Μνημόσυνο για τον Χριστόδουλο από το μητροπολίτη Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2012

Μέσα σε συγκινητικό κλίμα, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, με αφορμή την συμπλήρωση 4 ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, τέλεσε στο Ι. Ησυχαστήριο του Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού πλαισιωμένος από ιερείς και διακόνους της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Μετά το τέλος του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ομιλώντας στους παρευρισκομένους εξήρε το έργο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος επί δεκαετία κόσμησε τον Αρχιεπισκοπικό θώκο, τιμώντας συνάμα και τον θεσμό του και πράττοντας τόσα πολλά για την Ελλαδική Εκκλησία  και για τους πιστούς της κυρίως τους νέους, που τόσο ανάγκη έχουν να αισθάνονται κοντά τους ανθρώπους, που τους καταλαβαίνουν.

Ακόμη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου μετέβη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Α’ Νεκροταφείο όπου μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής τέλεσαν τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.