Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στη Χαλκίδα-Χειροτονία σε πρεσβύτερο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2012

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 το πρωί, στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής έλαβε χώρα, σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου μας, ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεώς μας και συμμετείχαν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές και καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, εκπρόσωποι φορέων και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα Σχολεία, με τις σημαίες τους.

          Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Αναγνώστες τρεις νέους της Ενορίας, οι οποίοι διακονούν στο αναλόγιο και το ιερό Βήμα, τους κ. Νικόλαο Καλαφάτη, Αντώνιο Καραπέτη και Ανρέα Ρούκο, όπως και χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον επί 1,5 χρόνο διάκονο π. Ιωάννη Σούρα, θεολόγο και φιλόλογο, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος, συν Θεώ, θα υπηρετήσει στην Ενορία Γαλατσώνας Ιστιαίας.

          Στην προσφώνησή του προς τον νέο Ιερέα ο Σεβασμιώτατος τον προέτρεψε να έχει ως πρότυπο της διακονίας του τους Τρεις Ιεράρχες και να αγωνίζεται καθημερινά στη ζωή του για να ανταποκρίνεται στο θέλημα του Θεού και τις ανάγκες του ποιμνίου του.

           Στη διάρκεια του Κοινωνικού, μίλησε θαυμάσια η καθηγήτρια – θεολόγος κ. Βασιλική Κωναστσντινάκη.

            Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την εκλεκτή ομιλήτρια και τόνισε την σημασία που έχει, η κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια να είναι εμποτισμένη  με τη Χάρη του Θεού.

            Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπου υπήρξε η δυνατότητα της συζήτησης και επικοινωνίας όλων.

 

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η τέταρτη διάλεξη για φέτος, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, για το  τμήμα της Χαλκίδος θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της οδού Μεσσαπίων 10(κτίριο της οικογενείας Πνευματικού όπου μέχρι πέρυσι στεγάζονταν τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως), με ομιλητή τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεώς μας και δρ. Θεολογίας,οοποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ».