Η βοήθεια από την Εκκλησία δεν έχει τέλος

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 29/01/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Η κρίση και η συνεχιζόμενη επέλασή της ωθεί χιλιάδες συνανθρώπους μας να συμπαρασταθούν έμπρακτα σε εκείνους που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Έτσι και στην Ερμιόνη Αργολίδος συγκεντρώθηκαν ρούχα και τρόφιμα για την "Κιβωτό του Κόσμου". Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή, κληρικοί είναι οι οργανωτές και πιστοί σπεύδουν να ανταποκριθούν στη θεάρεστη αυτή ενέργεια.

Η πρωτοβουλία των δύο ιερέων Ερμιόνης, Ιωάννη  Αμπελά και Δημήτριο Αμπελά, να συγκεντρώσουν ρούχα και τρόφιμα για το ίδρυμα "Κιβωτός του Κόσμου" ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, σε συνεργασία με το Δήμο Ερμιονίδος έγινε η μεταφορά των πραγμάτων. 

Οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν σε βασικά είδη όπως λάδι, φρούτα, όσπρια αλλά και ρούχα ήταν μεγάλες. Η Κιβωτός του Κόσμου στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο κτίριο, που προσφέρουν εθελοντική εργασία 500 άτομα. Οι εθελόντριες μαγειρεύουν μέχρι και 1000 μερίδες ημερησίως από τις οποίες οι 400 είναι για παιδιά.