Κατάργηση όλων των προνομίων, κύριε Γ.Γ. Θρησκευμάτων, αλλά όχι μόνο των κληρικών!-Αρθρο του Σωτ.Τζούμα

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 26/01/2012

Άρθρο του Σωτ. Μ. Τζούμα

 

 

Είναι να απορεί κανείς με το περίσσευμα θρασύτητας και υποκρισίας, που κυκλοφορεί σε αυτή τη χώρα, παρά  την οικονομική δυσπραγία που μας μαστίζει!

Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα εμείς και ως λαός, αλλά και ως εξουσία!...Ίσως γιατί αυτοί που μας κυβερνούν ευρίσκονται στον  ίδιο αστερισμό με εκείνο των Αρμαγεδώνων, που πάντα αυτοί ξεκινούσαν τους πολέμους και πάντα αυτοί ζητούσαν στο τέλος τα ρέστα...του γιατί έγινε πόλεμος!

Πρόκειται για την ίδια λογική που κατευθύνει μία μερίδα  ανθρώπων του άρχειν! Αυτούς  που  ο Τσώρτσιλ έλεγε ότι  ' την επιτυχία τη θεωρούν παιδί τους, ενώ την αποτυχία τη θεωρούν ορφανή και γι΄αυτό θέλουν να τη μοιράζουν σε όλους"!

Και η άποψη αυτή σίγουρα μας θυμίζει κάτι, αφού είναι η ίδια που κατευθύνει τα διαβήματα και τους απονενοημένους συλλογισμούς και δικών μας πολιτικών ανδρών, όπως για παράδειγμα   του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ.Πάγκαλου , όταν έλεγε το περίφημο εκείνο..."μαζί τα φάγαμε..", δυστυχώς το εννοούσε!!

 

Αυτή η λογική, αποτελεί  τρόπο σκέψης και πολλών άλλων εθνοπατέρων-ασχέτως αν δεν έχουν την τόλμη του κ.Πάγκαλου,για να το ομολογήσουν ευθέως και δημοσίως-αλλά και αρκετών κρατικοδίαιτων, καρεκλοκένταυρων, υπηρεσιακών παραγόντων ,οι οποίοι σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα ήταν να μην ομιλούν,αφού κατά τη σοφή κουτσογιώργειο άποψη...",δεν δικαιούνται δια να ομιλούν!!"

 

Ο συμπαθής κατά τα άλλα, αθόρυβος Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ.Γιώργος Καλαντζής-πολιτικός βλαστός και κλώνος του κ.Πάγκαλου-μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα σιωπής και αφού προηγουμένως,  μας" έπεισε" για την... αναγκαιότητα της ίδρυσης Ισλαμικού τεμένους στη χώρα μας-βλέπετε λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματά μας και μόνο το τζαμί μας έλλειπε-αποφάσισε  να ενεργοποιήσει και την ενασχόλησή του με την ταπεινή επικρατούσα θρησκεία της πατρίδας μας και να μας πεί ότι καλώς είχε συμφωνήσει από τον Ιούλιο του 2011, η Εκκλησία με την κατάργηση  των μισθολογικών προνομίων που έχουν μερικοί κληρικοί μας, που κατέχουν δύο θέσεις και κακώς υπαναχωρεί τώρα, ζητώντας να αφεθεί το ισχύον καθεστώς ως έχει! Μάλιστα μέμφεται  τον  αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, που ανακίνησε το  θέμα και παρέσυρε με τη στάση του και την Εκκλησία, η οποία βρίσκοντας έναν παρήγορο σύμμαχο σε αυτή την διεκδίκησή της, στο πρόσωπο του Τομεάρχη της ΝΔ, όπως ήταν φυσικό, υπαναχώρησε από την προηγούμενη θέση που είχε εκφράσει και η οποία ήταν απολύτως εναρμονισμένη με την λογική και τα πιστεύω της κ. Διαμαντοπούλου,η οποία θέλει να τα ξηλώσει όλα, κομψότερα έστω, από την σύμβουλό της κ. Δραγώνα, που ευτυχώς για την παιδεία μας,έφυγε νωρίς!!

 

Όμως προς τί εξανίσταται και απορεί για την αλλαγή πλεύσης, ο συμπαθής κύριος Γενικός; Μήπως η Πολιτεία έδειξε στο λαό και στον κλήρο αυτό που η ίδια ζητάει ...περικοπή εξόδων;

Όταν βλέπουμε κάθε μέρα να ζητούν από το λαό να δώσει ακόμη και την ψυχή του, για να περάσουμε τη στενωπό που βρισκόμαστε, και αυτός ο λαός "ο μικρός ,ο μέγας" αποδέχεται αδιαμαρτύρητα, σχεδόν,όλη αυτή την ταπείνωση, την εξαθλίωση και τη μιζέρια, που τον οδηγούν με τις ασχετοσύνες τους οι πολιτικοί, ντόπιοι και ξένοι... Και από την άλλη βλέπει, αυτοί που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του τόπου μας, να μην περικόπτουν όχι τα στοιχειώδη-όπως έκανε ο απλός κοσμάκης-αλλά ούτε  τα,,,περιττά. τότε γιατί να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα, κάθε νέο χαράτσι τους επιβάλλεται, γιατί να αποδεχθούμε κάθε νέα περικοπή;

 

Ερωτάμε τον κ. Γενικό,ο οποίος εκφράζει την ευαισθησία του για τους πάσχοντας  λοιπούς συνανθρώπους μας οτι το μέτρο αυτό είναι επιβεβλημένο, γιατί έτσι διορθώνεται μία αδικία που συντελείται εκ μέρους  των ολίγων διπλοθεσιτών Ιερέων ( για μερικές εκατοντάδες, κάνει λόγο) εις βάρος των πολλών(περί τις 10 χιλ.κληρικούς στο σύνολο).Δηλαδή,ο κ.Γενικός εν πλήρη αφελεία, για να μας πείσει για την ορθότητα του μέτρου αυτού, ρίχνει το δηλητήριο της διχόνοιας ανάμεσα στους κληρικούς μας! Παλιά Γκαιμπελική μέθοδος, η οποία όμως, δεν έχει πάντα τα προσδοκώμενα  αποτελέσματα! 

 

Και η συνείδησή του κ.Γενικού, διεγείρεται αρνητικά από τη νέα αυτή στάση της Εκκλησίας η οποία,επιτέλους, λέγει..κάτω τα χέρια από τους ολιγάριθμους διπλοθεσίτες κληρικούς,αυτοί θα σώσουν τη χώρα από την κατάντια που τη ρίξατε;

Γιατί να έχει η χώρα μας,η φτωχή και μικρή Ελλάδα,ένα τόσο πολυάριθμο υπουργικό συμβούλιο και σας ενοχλούν οι μισθοί μερικών κληρικών μας που δουλεύουν σαν τους είλωτες για μερικές πενταροδεκάρες;

 

Αφού κόβετε από παντού, μισθούς, συντάξεις κ.λ.π. γιατί να διαθέτει η παρούσα, υπηρεσιακή κυβέρνηση σωτηρίας(;), 50 υπουργούς και υφυπουργούς;

 

Με τι μούτρα ζητάτε από τον συνταξιούχο να φτάσει στα όρια της επαιτείας,όταν εσείς αρνείστε να αποχωριστείτε τους κυβερνητικούς θώκους που τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος;

 

Γιατί, για παράδειγμα, το υπουργείο Παιδείας να έχει 4 άτομα με υπουργικές αρμοδιότητες;

 

Μήπως  βοήθησε αυτό, στο να έχουν τα παιδιά μας ,στην ώρα τους τα βιβλία τους;Είπαμε μήπως;

 

Κι αν ο κ.Γενικός θεωρεί ότι οι ολίγοι ,έστω ,αυτοί διπλοθεσίτες, δίνουν το κακό παράδειγμα στους υπόλοιπους, γιατί δεν προτείνει κάτι ανάλογο και για το υπουργείο στο οποίο ανήκει.. Πάμε στοίχημα, ότι η μείωση και μίας μόνον θέσης υπουργού, θα επιφέρει μεγαλύτερη οικονομία από την εύκολη λύση της περικοπής των μισθών των διπλοθεσιτών Ιερέων;

 

 Και ας μη βιαστεί ο κ.Γενικός να μας κατηγορήσει για λαικισμό...Γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς, ότι η κατάργηση μίας θέσης υπουργού, σημαίνει παράλληλα και κατάργηση δεκάδων θέσεων συμβούλων και παρασυμβούλων που τη συνοδεύουν...Σημαίνει οτι το δημόσιο θα ωφεληθεί τα μάλα, από μία τέτοια περικοπή, η οποία μάλιστα θα κάνει μόνο έναν άνθρωπο, τον υπουργό που θα σταλεί στον.. πάγκο, ολιγότερο ευτυχή...Για τους συμβούλους ας μη γίνεται λόγος... Αφού το βέβαιο είναι οτι θα πιάσουν αμέσως "στασίδι" που λένε,κάπου αλλού! Το...κόμμα, να είναι καλά και θα  φροντίσει πάραυτα, να τους βολέψει κάπου αλλού...Το παράδειγμα του κ.Θέου κάτι πρέπει να μας λέγει...

 

 

Επομένως καλώς, πολύ καλώς, η Εκκλησία ανθίσταται, έστω και καθυστερημένα, στην καρατόμηση των κληρικών μας, οι οποίοι εργάζονται με αυταπάρνηση για το καλό του ποιμνίου τους αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μετερίζι κι αν βρίσκονται! Ναί,να εναντιωθεί σθεναρά η Εκκλησία στα ύπουλα αυτά σχέδια, τα οποία υποκρύπτουν δόλιους σκοπούς κατά της Εκκλησίας! Καλά θα κάνει και ο Αρχιεπίσκοπος να δείξει στους πολιτικούς μας ότι δεν είναι δεδομένος και παίγνιο στα χέρια τους! Οτι η ώρα της αναμέτρησης έχει φτάσει!

 

Δεν είναι δυνατόν, να έχει διορίσει η ελληνική πολιτεία 280 τόσους υπαλλήλους, για τους μουφτήδες ,τους οποίους πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες,που στην πλειοψηφία τους είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και 81 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, να ζητούν εδώ και 14 χρόνια, από έναν πολιτικό υπάλληλο για τις ανάγκες της κάθε Μητρόπολης και οι ελληνικές κυβερνήσεις από την εποχή του Σημίτη- που δεν μας είχε ακόμη αγγίξει η κρίση-να το αρνούνται πεισματικά!

 

Οχι δεν φταίνε μόνο κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ..Και η ΝΔ τα ίδια και χειρότερα, έκανε  επί των ημερών της Μαριέττας Γιαννάκου και αργότερα επί  Ευριππίδη Στυλιανίδη, που υπήρξε ο χειρότερος υπουργός Παιδείας,από συστάσεως του ελληνικού κράτους! Ο πολύς κ.Στυλιανίδης ήταν αυτός που  ενέκρινε τον διορισμό των μουσουλμάνων της Θράκης(λόγω εντοπιότητας),την ίδια εποχή που έκρυψε δια παντός, στο υπουργικό συρτάρι του,τους διορισμούς που του ζητούσε η Εκκλησία για τις Μητροπόλεις, μαζί με τις τζούφιες υποσχέσεις που είχε δώσει στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!

 

Θα μπορούσαμε να καταθέσουμε δεκάδες παραδείγματα που θα αποδομούσαν εντελώς, την φιλότιμη,όντως ,προσπάθεια του κ.Γενικού,να μας πείσει ότι οι διπλοθεσίτες κληρικοί,ζούν εις βάρος  όλων μας και γιαυτό θα πρέπει να τους στείλουμε σπίτια τους...Καλόν ,όμως,είναι η επιχείρηση αυτή να ξεκινούσε πρώτα από τα υψηλά κυβερνητικά πόστα και μετά να επεκταθεί προς τα κάτω ,στον απλό λαό!  

 

Περιμένουμε να δούμε μία ανάλογη κίνηση από την πλευρά των κυβερνητικών και μετά βλέπουμε!

 

Αλήθεια ποιά η γνώμη του συγκυβερνώντος Αν,Υπουργού Παιδείας κ.Κων,Αρβανιτόπουλου, για το συγκεκριμένο θέμα; Είναι εις γνώση του?Συμφωνεί?

 

Υπουργέ πάρε θέση! Οι Πειραιώτες και μάλιστα οι Μανιάτες, που το παίζουν σε πολλά ταμπλώ,ξέρουν να εκτιμούν τον πολιτικό που εκφράζεται θαρρετά και υπεύθυνα!!

 

Την σιωπή δεν εκτιμούν και τα μισόλογα!