Επίτιμο μέλος της Λέσχης Αξιωματικών του Λιμενικού ο μητροπολίτης Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/01/2012

Χθες, Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Λέσχης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανακηρύχθηκε ως επίτιμο μέλος της και τιμήθηκε ο αποχωρών από την ενεργό υπηρεσία με το βαθμό του Υποναυάρχου ο ιεροκήρυκας του Λιμενικού Σώματος, Πρωτοπρ. Γεώργιος Καλαμάρης, καταγόμενος από τη Σίφνο.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, τον ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη, με την οποία περιβάλλει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν στα κατά νήσους της Μητροπόλεώς του Λιμεναρχεία, αναφέρθηκε στο επιτελούμενο από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και τον κάλεσε να παραλάβει την περγαμηνή και το θυρεό της Λέσχης Λιμενικού Σώματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, με τις οικογένειές τους, Ναύαρχοι, Αντιναύαρχοι, οι επί τιμή Αρχηγοί του Λ.Σ., ο Αρχηγός του Λ.Σ., η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και ο Πρόεδρος Αποστράτων Ναυτικού .