Αρχιεπίσκοπος: «Οι ιερείς στο Κοιμητήριο είναι το πιο σοβαρό λειτούργημα»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/01/2012

Τους εφημέριους των Κοιμητηρίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι χρηματοδότησαν την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιδρύματος "Μ. Κόκκορη" τίμησε σήμερα το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. στο Ρούφ, ο Μακαριώτατος.

Στην εκδήλωση ο Μακαριώτατος τίμησε τους περίπου εκατό ιερείς που ενίσχυσαν με το ποσό των 208.000 ευρώ την ανακαίνιση του Ιδρύματος "Μ. Κόκκορη", το οποίο πλέον λειτουργεί πληρώντας όλα τα κριτήρια που επιβάλλει ο νόμος.

"Το Κοιμητήριο δεν είναι χώρος να τον εκμεταλλεύεται η Εκκλησία ή ο Δήμος, ούτε είναι χώρος που στέλνουμε τον αποτυχημένο ιερέα" επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Μακαριώτατος. "Θέλουμε να αλλάξει πια η νοοτροπία. Οι ιερείς στο Κοιμητήριο είναι το πιο σοβαρό λειτούργημα" επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, καλώντας τους ιερείς των Κοιμητηρίων να βοηθήσουν "ώστε να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας".

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης στην ομιλία του ανέφερε ότι σήμερα στα Κοιμητήρια υπηρετούν περισσότεροι από 150 ιερείς. Υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει όλη η διάρθρωση των ιερέων των Κοιμητηρίων, με νέους τρόπους διοίκησης και ποιμαντικής μέριμνας. Για την επιμόρφωσή τους άλλωστε, συνέχισε ο π. Μάξιμος, μεριμνά το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρχιερείς, ιερείς της Ι.Α.Α. και ο δήμαρχος της περιοχής του Ρουφ.