Στον Βόλο η Παναγία η Κορώνα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/07/2015

Ι.Μ.Δημητριάδος Με ιδιαίτερη συγκίνηση η Τοπική μας Εκκλησία υποδέχθηκε (4/7) την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Κορώνης, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, το Σάββατο

Την Ιερά Εικόνα εκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προκειμένου ο Ιερός Κλήρος και πιστός λαός της περιοχής μας να τύχουν της χάριτος και της ευλογίας της Παναγίας και με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας του Αγίου Γερασίμου, επί τη αναμνήσει των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, στις 5/7/1992, από τον Αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Κλήρου και του λαού και αμέσως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Τιμοθέου.

Στην προσφώνησή του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την υψίστη τιμή της ενταύθα ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος και επεσήμανε ότι η Παναγία η Κορώνα ενώνει τις δύο Μητροπόλεις, δεδομένου ότι στον Βόλο κατοικούν χιλιάδες πολίτες, προερχόμενοι από την Καρδίτσα. Από τη μεριά του, ο Σεβ. κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Μαθητή της Γ΄ Λυκείου Ιωάννη Θεοδώρου, ενώ εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου, τίμησε για την πολύχρονη προσφορά στην Ενορία την Πρεσβυτέρα Χαρίκλεια Τσουμάνη και την κ. Μαριάνθη Νάχμια.