Ώρα δράσης για τον νέο μητροπολίτη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2015

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, του Κλήρου, εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.

Οι εξέδρες στήθηκαν στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Αργυρουπόλεως, μπροστά από το παλιό Δημαρχείο και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη της πόλης.

Στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης, εν πομπή, μέτεβη στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως για να γίνει η τελετή ενθρόνισης, με βάσει το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο.

Στην τελετή παρευρεθήκαν εκατοντάδες πιστοί που φώναζαν συνεχώς « Άξιος» στο νέο Μητροπολίτη και τον έραιναν με λουλούδια.

Εξέφρασαν δε την πεποίθηση ότι θα είναι ιδιαιτέρα ενεργός Μητροπολίτης με δυναμικό έργο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας,  αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Να θυμίσουμε ότι ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ήταν Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης κι εξελέγη Μητροπολίτης στις  26 Μαϊου, με 53 ψήφους. (πηγή thestival.gr)