Ο εορτασμός του Πολιούχου Μυστρά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2015

Ι.Μ. Σπάρτης Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 ο τέως Δήμος Μυστρά εόρτασε με εκκλησιαστική λαμπρότητα τον Πολιούχο του Όσιο Γρηγόριο το Μυστριώτη. Στον νεόδμητο πρώτο Ιερό ναό του Οσίου στο Μυστρά, τελέσθηκε αρχικά η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, με τον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του, μίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στον βίο του Αγίου κάνοντας παράλληλα αναφορές στη σύγχρονη ζωή.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο τέως Δήμαρχος Δ. Σπάρτης και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Αργειτάκος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και του Στρατού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκε δεξίωση στο προαύλιο του ναού με γλυκίσματα και χυμούς για τους πολυάριθμους προσκυνητές.