Δωρεά αρχιμανδρίτη το πρώτο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο στη Μαδαγασκάρη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/06/2015

Συντάκτης Αρχιμ. Μάρκος Θεοδόσης.


Την 3η Ιουνίου ε.έ. ο Πατριάρχης αναχώρησε αεροπορικώς για την Manakara όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης και πλήθος κόσμου. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε τα γραφεία του περιφερειάρχη όπου και εκεί μετέφερε λόγο πνευματικό στους ανθρώπους της περιοχής και να έχουν υπομονή για ένα καλύτερο μέλλον στις δύσκολες συνθήκες που ζούν καθ΄ οτι οι άνθρωποι τρέφονται απο τα αγαθά της φύσης που παράγει την σπανιώτερη χλωρίδα και πανίδα στον κόσμο.


Στον Ορθόδοξο Ναό της Αγίας Τριάδος της περιοχής Manakara, τα παιδιά και ο κατάμεστος λαός υποδέχθηκε τον Πατριάρχη με δοξολογία όπου και προσφέρανε στον Μακαριώτατο παραδοσιακά χειροποίητα δώρα.


Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια ττου πρώτου Ορθόδοξου πανεπιστημίου στην Μαδαγασκάρη υπο την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τέλεσε την ακολουθία  του αγιασμού. Παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος της Βουλής της Μαδαγασκάρης, ο Δήμαρχος της Mankara, ο περιφερειάρχης της περιοχής, ο οικείος Μητροπολίτης, κληρικοί της Μητρπόλεως και ο λαός της Manakara. Ο Μακαριώτατος μίλησε με στοργή και αγάπη στον κόσμο και οτι αυτή η σχολή θα είναι για τα παιδιά της Manakara τα οποία είναι το μέλλον της χώρας. Επίσης εξέφρασε την ευχή να δημιουργηθούν και άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα για το καλό αυτού του τόσου φτωχού τόπου. Απευθυνόμενος στον π. Απόστολο ευχήθηκε και εδω να ανθίσει ενα μοναστικό κέντρο αγάπης και προσφοράς στους ανθρώπους. Τα μάτια δάκρυσαν οταν άκουσαν τον Εθνικό ΄Υμνο της ΄Ελλάδας και να υψώνεται η Ελληνική σημαία. 

 
Το Πανεπιστήμιο είναι δωρεάν του Αρχιμανδρίτου π. Κυριακού Τσολάκη απο την Καρδίτσα για το οποίον με ευγνωμοσύνη μίλησε ο Πατριάρχης 

 

   Η Manakara είναι μια πόλις στην παραλία του Ινδικού ωκεανού