Επίσκεψη αρχιεπισκόπου στο Σύλλογο "Φλόγα"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/06/2015

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 19:00, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί τον Σύλλογο της Φλόγας, ενισχύοντας έτσι με την παρουσία του τον αγώνα που δίνουν τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και τους γονείς τους. Πάνω από τρεις δεκαετίες η «Φλόγα» συμπαραστέκεται ενεργά στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&.Α. Κυριακού, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη στις οικογένειες και στο ιατρικό προσωπικό. Το σύνθημα του Συλλόγου παραμένει άσβεστο όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν: «η φλόγα καίει και θα καίει για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη».

Γονείς μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά η Φλόγα των γονιών συνεχίζει και γίνεται μεγαλύτερη, με τη βοήθεια των χιλιάδων φίλων εθελοντών που χωρίς προσωπική εμπειρία στέκονται δίπλα στο Σύλλογο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά, όπως η ανέγερση και λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών, το πρόγραμμα νοσηλείας στο σπίτι, ακτινοθεραπευτικό τμήμα, αλλά και η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, προκειμένου να διαλυθούν οι προκαταλήψεις.

Υπάρχει μάλιστα ποδοσφαιρική ομάδα από τα μέλη του Συλλόγου, που αποτελείται από πατεράδες που τα παιδιά τους βρίσκονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων, (ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ) αλλά και από τα ίδια τα παιδιά της Φλόγας - σήμερα νέους ενήλικες -, που νίκησαν εδώ και χρόνια τη νόσο και χαίρονται τη ζωή.

Ο Σύλλογος Φλόγα παλεύει για τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που να διέπει τη νοσηλεία του παιδιού. Φροντίζει για την εκπαίδευση παιδιάτρων στα ογκολογικά τμήματα, αλλά και για την ψυχολογική στήριξη των οικογενειών. Το πιο σημαντικό, οι εθελοντές του Συλλόγου φροντίζουν για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών του Ξενώνα με παιχνίδι, κουκλοθέατρο, κατασκευές, διάβασμα παραμυθιών και άλλες ευχάριστες στα παιδιά δραστηριότητες. Αυτοί οι εθελοντές είναι επαγγελματίες από διάφορους χώρους (πχ. γιατροί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι, μαραγκοί, ζωγράφοι, φωτογράφοι κλπ.), που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, όποτε παραστεί ανάγκη.

Για να δυναμώσετε τη Φλόγα μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210 7485000 ή με fax στο 210 7772421 ή με αποστολή e-mail στο floga@floga.org.gr.