Ο εορτασμός της Αγίας Τριάδος στην Κόρινθο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/06/2015

Ι.Μ.Κορίνθου Πανηγυρικός υπήρξε ο εορτασμός «ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ», κατά το περασμένο διήμερο, στην Ι. Μητρόπολή μας.

Αναλυτικότερα την Κυριακή, 31 Μαΐου 2015, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στο Δερβένι και τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, ιερείς της περιοχής και πλήθος κόσμου. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην επιβεβαίωση της ύπαρξης του Θεού από την Αγία Γραφή και στην Τριαδικότητά Του με παραδείγματα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Θεού υπό μορφή Τριών Αγγέλων στα Σόδομα, στα οποία και δεν έγινε αποδεκτός από τους αμαρτωλούς κατοίκους των και γι’ αυτό και τους τιμώρησε, και στην Φιλοξενία του Αβραάμ, όπου έγινε αποδεκτός, και ο Αβραάμ ευλογήθηκε, αφού έγινε Πατριάρχης του πιστού Λαού του Θεού. Τελειώνοντας έκανε αναφορά στο σήμερα προτρέποντας τους Χριστιανούς να προβαίνουν στην Ομολογία της Πίστης μας με παρρησία αλλά χωρίς ακρότητες.

Την Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015, το πρωί τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Κρυονερίου, στον οποίο πρόσφατα ξεκίνησαν οι αναγκαίες προσπάθειες αναπαλαίωσης και συντήρησής του, με την μέριμνα του Εφημερίου π. Παναγιώτου Θεοδώρου και την βοήθεια ολόκληρου του χωριού.

Στους συγκεντρωμένους πιστούς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ.  Σπυρίδων Σταματόπουλος, μίλησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας περί της σημασίας της υποστάσεως του Αγίου Πνεύματος και της συνυπάρξεώς Του στην Τριαδική Μία Θεότητα.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Πολιτιστική Εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού με παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κρυονερίου.

 

                  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ