Ξέσπασμα από τον μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/05/2015

π.Ιωάννης Σουρλίγγας Αντισταθείτε αδελφοί συνέλληνες σε ό,τι ευτελίζει τη ζωή μας....Υποδουλωθήκαμε σε δήθεν φίλους που πλειοδοτούν σε αναξιοπρεπείς δηλώσεις για τη χώρα μας

Ο πύρινος και με πολλούς αποδέκτες λόγος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγου 

Σε μία ομιλία προς τους πιστούς ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.Θεολόγος, στη διάρκεια του αρχιερατικού συλλείτουργου για τους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο, Πολιούχους της Τρίπολης αναφέρθηκε με πύρινο πραγματικά λόγο που έχει πολλούς αποδέκτες στο μήνυμα που περνούν σήμερα οι Νεομάρτυρες.

Ένα μήνυμα που συνοψίζεται στη λέξη «Αντίσταση». Οι Νεομάρτυρες αντιστάθηκαν μεταξύ άλλων στη φθορά της αμαρτίας, στην ευτέλεια εκείνης της εποχής, στην ηττοπάθεια των ραγιάδων. Εμείς σήμερα, σύμφωνα με τα λόγια του ιεράρχη, πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε τι που ευτελίζει τη ζωή μας, σε όλους εκείνους που θέλουν να δώσουν αντί πινακίου φακής τα πνευματικά αποθέματα, σε αυτούς που είναι δήθεν φίλοι μας και στους οποίους υποδουλωθήκαμε γιατί χάσαμε τις αξίες μας πρώτα και πάνω από όλα.

Ο Μητροπολίτης Σερρών στο λόγο του κατηγόρησε όλους αυτούς που θεωρούν πως πίστη και πρόοδος δεν συμβαδίζουν και πως η Ορθοδοξία είναι παρωχημένο μέγεθος. Και μάλιστα επέρριψε ευθύνες και σε αυτούς που εξεμαύλισαν το Έθνος αλλά και σε εμάς που φανήκαμε αδύνατοι και ανοχύρωτοι.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ιεράρχης στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής τονίζοντας πως αυτοί  που πρότειναν και ψήφισαν το Νόμο μας θεωρούν λογιστικές μονάδες που δεν έχουμε ανάγκη από την Εκκλησία, το Χριστό, τη συνύπαρξη με την κοινωνία. Σημείωσε πως σήμερα υπάρχουν άλλα είδωλα και αυτή είναι η φτώχεια μας… Γίναμε ιθαγενείς και μας πούλησαν μία ψευδαίσθηση ευμάρειας.

Από την κριτική του κ. Θεολόγου δεν ξέφυγαν ούτε οι πολιτικοί για τους οποίους ανέφερε πως χρησιμοποιούν την Εκκλησία όταν τους συμφέρει και κάποιοι δεν γνωρίζουν ούτε την Ενορία τους ενώ την έχουν μόνο ως δεξαμενή ψήφων.

Ο Μητροπολίτης Σερρών μίλησε και για τους νέους που θέλουν μία θέση και όχι εργασία και θέλουν τα αγαθά κόλποις να τα αποκτούν και όχι κόποις όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης σημείωσε πως πρέπει να αντισταθούμε και αναγεννηθούμε εσωτερικά.. Και βαθιά εσωτερική αναγέννηση σημαίνει μετάνοια, όπως είπε ο κ. Θεολόγος ζητώντας να αλλάξουμε μυαλά…