Τριπλή εορτή στη Σίφνο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/05/2015

Την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, την τοπική ανάμνηση των διαχρονικών θαυμασίων και ευεργεσιών της Παναγίας Χρυσοπηγής προς το νησί τους και την εορτή των Αγίων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησαν πανδήμως οι ευσεβείς κάτοικοι της Σίφνου.

Το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ετελέσθη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προξάρχοντος και θεολογικώτατα τον θείο λόγο κηρύξαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ, Μαξίμου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου & Σίφνου κ. Δωροθέου Β΄ και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Την αγία εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής, η οποία μετά την Αγρυπνία στο ομώνυμο Κάθισμα περιήλθε τα χωριά της Σίφνου, λιτανευθείσα όλη τη νύχτα, διά χειρών φιλευσεβών Σιφνίων,  υπεδέχθησαν κατά την άφιξή  της στα πρόπυλα του Ιερού Ναού, διαρκούσης της Θείας Λειτουργίας, οι τρεις Αρχιερείς, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Σίφνου, κ. Μπαμπούνης, ο Πρόεδρος των Απανταχού Σιφνίων κ. Ζαμπέλης, οι επί τιμή Αρχηγοί του Λ.Σ. κ.κ. Συρίγος και   Δελημιχαήλ, οι Διευθυντές του Λιμεναρχείου και του Αστυνομικού Τμήματος Σίφνου, η Ευεργέτις της Ιεράς Μητροπόλεως κα Δώρα Συγγελίδου, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ο Κυβερνήτης του Πολεμικού "ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ", το οποίο με εντολή του Αρχηγού ΓΕΝ κατέπλευσε από την ΠΝΒ Σύρου στη Σίφνο, προς απόδοση τιμών, και πλήθος Σιφνίων και παρεπιδημούντων πιστών.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε πάνδημος λιτανεία της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Χρυσοπηγής προς την πλατεία Ηρώου, πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, όπου ομίλησαν ο Δήμαρχος Σίφνου και ο Πρόεδρος των Απανταχού Σιφνίων, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παραστάντες Αρχιερείς και όλους τους μοχθήσαντες και μογήσαντες για την επιτυχία των εκδηλώσεων, την επιμέλεια των οποίων είχε εκ μέρους του Δήμου Σίφνου ο ορισθείς ως τελετάρχης Αντιδήμαρχος κ. Κωνστ. Σούλης και εκ μέρους της Ιεράς Μονής Βρύσεως ο Ηγούμενος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων και τους συνελθόντες Ιεράρχες και πιστούς και συνεχάρη ιδιαίτερα  τα μέλη της Φιλαρμονικής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, που αφίχθησαν, κατόπιν εγκρίσεως της Διοικούσης Επιτροπής, στη Σίφνο, προκειμένου να πλαισιώσουν και λαμπρύνουν τις εκδηλώσεις, αποσπάσαντα ευμενέστατα σχόλια και άριστες εντυπώσεις.

Η Εκδήλωση επελέγη με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, υπό τα χειροκροτήματα και τις ευχαριστίες του λαού προς την προστάτιδα της Σίφνου Παναγία Χρυσοπηγή, για τις προς τη Σίφνο, πάλαι τε και επ΄ εσχάτων, θαυματουργικές ευεργεσίες της.