Ιερα Αγρυπνία στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2015

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

 
   Φθάνοντας στο τέλος της «Εορτής των εορτών και της Πανήγυρις των πανηγύρεων», όπου το Πάσχα αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας και η Ανάσταση του Χριστού είναι η κορωνίδα της πίστεώς μας, η οποία σφραγίζει την πνευματική ταυτότητα των Ορθοδόξων και καθορίζει την δύναμη του Ορθοδόξου φρονήματος, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ την Τρίτη 19η προς 20η Μαΐου 2015, θα τελεσθεί με Ιερή κατάνυξη και Αναστάσιμη λαμπρότητα, Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, για την απόδοση της εορτής του Πάσχα. Η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9.00 Μ.Μ. και θα περατωθεί  στις 01.15. Π.Μ.
Είναι μία ακόμη πνευματική ευκαιρία για εκείνους που δεν έζησαν για διάφορους λόγους το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, (αφού η Ιερή Ακολουθία τελείται ακριβώς όπως και η Αναστάσιμη Ακολουθία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου), να το ζήσουν και να δοξάσουν των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον ψάλλοντας με όλο τον παλμό της καρδιάς τους, το χαρμόσυνο μήνυμα «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ». Τον πιο σημαντικό χαιρετισμό που μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο γύρω μας, που είναι γεμάτος απόγνωση, άγχος,  προβλήματα και όλων των ειδών φόβους για το αύριο. Στον αγώνα όμως αυτό έχουμε συνοδοιπόρο, πίστο φίλο και αδελφό τον Αναστάντα Κύριο μας Ιησού Χριστό  και την Αγία Του Ορθόδοξη Εκκλησία,  η οποία είναι  λιμάνι σωτηρίας και ψυχοθεραπευτήριο κάθε ανθρώπου.
Της Ιεράς Αγρυπνίας θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ συμπαραστατούμενος από Ιερείς της πόλεως του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής.                 
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ