Ι.Μ.Κορίνθου: Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/05/2015

Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμεριζόμενη την αγωνία των μαθητών υποψηφίων  στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και των οικογενειών τους, όπως κάθε χρόνο, τέλεσε υπέρ αυτών νυχτερινή Θεία Λειτουργία, χθες, Δευτέρα 12 Μαΐου 2015, στον κατάμεστο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, έλαβαν μέρος οι Ιερείς των Ενοριών των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου και συμμετείχαν σ’ αυτήν πλήθος μαθητών, γονέων, Καθηγητών και συγγενών.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού προσευχήθηκε θερμά στον Θεό για την προκοπή των παιδιών, μίλησε επίκαιρα τονίζοντας ότι ανεξάρτητα από το εάν λάβουν επαγγελματική αποκατάσταση μέσω των σπουδών τους, γεγονός το οποίο φαντάζει δύσκολο στις μέρες μας, τα παιδιά οφείλουν να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τον κύκλο της μορφώσεώς τους, γιατί αυτό θα τους κάνει καλύτερους ανθρώπους και Χριστιανούς, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τους γονείς να αγκαλιάσουν με στοργή τα παιδιά τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, γιατί η κοινωνία μας δεν χρειάζεται μόνο επιστήμονες αλλά και σωστούς οικογενειάρχες – επαγγελματίες, οι οποίοι θα προσφέρουν και αυτοί με την σειρά τους στις επόμενες γενεές.

Τέλος, ανακοίνωσε την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η πρωϊνή για κάθε ημέρα κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Στην Ι. Παράκληση θα ψάλλεται ο ειδικά προς τούτο συντεθείς Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προς ενίσχυση, φωτισμό και επιτυχία των διαγωνιζομένων παιδιών μας.

                  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ