Η Λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/05/2015

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας παρέλαβε η επίσημη αντιπροσωπία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Βενετία, για να το μεταφέρει στην Αθήνα, με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή της.

Την Ελληνική Αντιπροσωπία υποδέχθηκαν στην Βενετία ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος, ο εκπρόσωπος του Ρωμαιοκαθολικού Πατριάρχη Βενετίας, η Υποπρόξενος και ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας.

Η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας παραδόθηκε στην ελληνική αντιπροσωπία στον ιερό ναό Αγίου Μάρκου μέσα σε ειδική ξύλινη προστατευτική θήκη.

Στη συνέχεια με πομπή και την συνοδεία του Πολεμικού Ναυτικού της Βενετίας η αντιπροσωπία κατευθύνθηκε προς την έξοδο της πλατείας του Αγίου Μάρκου. Κατά την διάρκεια της πομπής το ιερό σκήνωμα μετέφεραν όλα τα μέλη της αντιπροσωπίας.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιταλίας, ο οποίος ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται το λείψανο της Αγίας. Το λείψανο της Αγίας στην Ελλάδα συνοδεύουν και εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.