Στην πλαγιά του βουνού στην Αρχαία Ολυμπία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 06/05/2015
  • εφημερίδα Πρώτη -Κώστας Αντωνόπουλος
     
  • Ένα παράδοξο φαινόμενο συντελείται μεταξύ Χελιδονίου και Πουρναρίου Αρχ. Ολυμπίας.
  • Μοναδικό «έργο» σχηματίστηκε σε χωμάτινο καμβά- Δέος επικρατεί στους κατοίκους της περιοχής.

Ένα παράδοξο όσο και εντυπωσιακό φαινόμενο, είναι ορατό το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ Χελιδονίου και Πουρναρίου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο κυριολεκτικά έχει αφήσει άφωνους όσους το έχουν αντιληφθεί. Πρόκειται για τη μορφή μιας πελώριας χωμάτινης καμπάνας που σχηματίζεται αργά σε βουνό της περιοχής, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται!


Η φιγούρα της καμπάνας που σχηματίστηκε σαν υδατογραφία καθαρά στο κοίλωμα του βουνού τα τελευταία δύο χρόνια, έχει σχήμα ανάποδου κώνου μέσα στον οποίο βρίσκεται το «γλωσσίδι» και στην πραγματική της μορφή χρησιμεύει για σήμαντρο εκκλησίας!

Είναι τόσο πιστή η απεικόνιση της καμπάνας στο «καμβά» του βουνού, που μόνο κάποιος ...καλλιτέχνης θα μπορούσε να αποτυπώσει με ακρίβεια στο χώμα.
Μόνο που κάτι τέτοιο είναι αδύνατον αφού το συγκεκριμένο σημείο είναι αδιάβατο, ενώ θα χρειάζονταν τεράστιες ...σκαλωσιές για να φτάσει κάποιος στα υψηλότερα τμήματα του βουνού!
Άλλωστε οι κάτοικοι που καθημερινά πηγαίνουν στην περιοχή «Νεροτριβή» δεν είδαν κάποια κίνηση στο χώρο, αλλά αντίθετα οι –λιγοστοί- πιο παρατηρητικοί διαπίστωσαν το θαυμαστό αυτό «έργο» της φύσης (;) να σχηματίζεται σταδιακά και να εξελίσσεται σε πραγματικό έργο τέχνης.

Δέος...

Πέρα όμως από την απλή παρατήρηση του πολύ σπάνιου φαινομένου, τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένα δέος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το νέο διαδίδεται από στόμα σε στόμα και όλο και περισσότεροι περνούν από το Πουρνάρι, με κατεύθυνση το «θαύμα» που συντελείται στο δύσβατο μέρος, όπου σχηματίζεται η καμπάνα.
Αρχικά κάποιοι που το μαθαίνουν εκφράζουν τις αμφιβολίες τους εάν πραγματικά συμβαίνει αυτό ή είναι... μυθοπλασία, αλλά όταν πλησιάζουν κοντά μένουν άφωνοι μπροστά στο θέαμα που αντικρίζουν.
Το σχήμα της χωμάτινης καμπάνας είναι ευδιάκριτο από μεγάλη απόσταση, αλλά από κοντά η εικόνα της προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανατριχίλα!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχοντας μέσα τους έντονο και το θρησκευτικό αίσθημα, λένε ότι πρόκειται για θεϊκό «σημάδι» που η δημιουργία του κάτι θέλει να πει στους ανθρώπους...
Άλλοι πάλι συνδυάζουν το συγκεκριμένο γεγονός με ένα φονικό που είχε γίνει παλαιότερα στο σημείο, αλλά και σαν «μήνυμα» προκειμένου να κατασκευαστεί εκκλησία στην περιοχή.
Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που η ίδια η φύση δημιούργησε, αλλά η εμφάνισή του αποτελεί ανεξήγητο μυστήριο για τους απλούς ανθρώπους...