Χειροτονία και γιορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/05/2015

Ι.Μ.Σερρών και Νιγρίτης -Την Κυριακή 3 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π.Αθανασίου Σπίντζιου, ο οποίος θα υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης και θα καλύπτει εφημεριακά κενά της περιοχής.

 

Ο νεοχειροτονηθείς στην σύντομη προσλαλιά του τόνισε την αξία της Ιερωσύνης εκφράζοντας παράλληλα και τα συναισθήματα της συγκίνησης και της χαράς που τον συγκλόνιζαν την ιερή στιγμή εκείνη. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας του ζήτησε να κρατήσει αυτά τα συναισθήματα σε όλη την από εδώ και πέρα ιερατική του πορεία, επισημαίνοντας ότι ο Ιερεύς πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους που του εμπιστεύθηκε διά του Επισκόπου η Εκκλησία ως πατέρας στοργικός.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο όμορφο και γραφικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Εμμανουήλ Παπά τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και στη συνέχεια στον αύλειο χώρο έγινε η γιορτή λήξης των κατηχητικών ομάδων της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Στη γιορτή έλαβαν μέρος περίπου 600 παιδιά από τα κατηχητικά σχολεία. Την γιορτή άνοιξε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της τοπικής Εκκλησίας π.Γεώργιος Κελεμπέκης και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην δ.Στέλλα Νικήσιανλη για να κάνει τον απολογισμό του έργου των ενοριακών κατηχητικών συντροφιών. Κατά την εκδήλωση τα παιδιά μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα δρώμενα.  

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία εν όψει των εξετάσεων και τα κάλεσε να βρίσκονται από Σεπτέμβριο και πάλι στα κατηχητικά σχολεία των ενοριών τους, δίδοντας σε όλα την ευχή του και ευλογία από ένα σταυρουδάκι για να το φοράνε στο λαιμό τους.