Η Παναγία Ατταλειώτισσα στον Αλμυρό Βόλου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/05/2015
Την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ατταλειώτισσας, θα υποδεχθεί η ενορία της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου τη Δευτέρα 4/5, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του Ναού.
 
 
 
Ιστορικά στοιχεία
 
Οι Χριστιανοί και οι Τούρκοι της Αττάλειας, με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούσαν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κύκκου -Τζίγκο Παναγιά, όπως την αποκαλούσαν, με την τοπική προφορά - η οποία είχε τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο Ναό του Αγίου Νικολάου της Αττάλειας. Είναι πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κύκκου της Κύπρου. Κατά τον διωγμό του 1922, ως πολύτιμο θησαυρό, οι πρόσφυγες, με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, την έφεραν μαζί τους στην Ελλάδα, μερίμνησαν για την ανέγερση Ναού προς τιμήν της και έκτοτε έχει αποθησαυριστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ταύρου.
 
 
 
Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως τον Σάββατο 9/5 και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, ο Εσπερινός και η Παράκληση, στα πλαίσια του Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου.
 
 
 
Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως θα παραμένει ανοικτός από τις 7π.μ. έως τη 1μ. και από τις 5 έως τις 10μ.μ.