Μεγάλο το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Τριφυλίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/01/2012

ΣΤΗΝ δίνη της Οικονομικής κρίσης φωτεινός φάρος παραδειγματισμού αποτελεί η Εκκλησία με τον Φιλανθρωπικό της έργο όπως παρουσιάστηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Τριφυλίας- Ολυμπίας όπου παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και από την αυτοδιοίκηση ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μερκούρης, οι κ.Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Γιώργος Σαμπαζιώτης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων όπως ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Τριφυλίας.
Η εκδήλωση άνοιξε με κάλαντα και χορωδιακή μουσική για το επετειακό χαρακτήρα της ημέρας που χειροκροτήθηκε από το κοινό ενώ την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας με ιδιαίτερη μνεία για τους πιστούς και τους σκοπούς της εκδήλωσης. Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος πραγματοποιήθηκε ο Απολογισμός του Φιλόπττωχου ταμείου που ανακοίνωσε ο πατήρ Δημήτριος Καραίσκος ως  υπεύθυνος της επιτροπής ενώ ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ενεργή παρουσία των δωρητών με απολογισμό έργου από το 2008 μέχρι σήμερα με ιδιαίτερες αναφορές στους δοκιμαζόμενους Ολύμπιους πιστούς καθώς η τοπική Εκκλησία από τα έσοδα του Ταμείου ενίσχυσε 400 φοιτητές για τις σπουδές τους, στάθηκε αρωγός σε δεκάδες οικογένειες, σε άπορες και κορασίδες και πολύτεκνους αλλά και στους Ηλείους με τις πυρκαγιές του 2007 με αναστήλωση των Ιερών Ναών πράττοντας θεάρεστο έργο.
Ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας ανέλυσε τα έσοδα και έξοδα του 2010 για το Φιλόπτωχο ταμείο όπου οι δωρεές ανήλθαν σε 59.240 ευρώ, από τους εράνους 7.192 ευρώ, από τους προυπολογισμούς εσόδων των Ιερών ναών 33.000 ευρώ, το ενοίκιο παλιού Οικοτροφείου 6.480 ευρώ με σύνολο εσόδων τις 111.583 ευρώ. Σε ότι αφορά τα έξοδα απονεμήθηκαν σε μορφή βοηθημάτων, ενοικίων, τροφίμων, ΔΟΥ για το ΕΤΑΠ, φόρους, δίδακτρα και τέλη τα οποία πλησιάζουν το ποσό των 100.000 ευρώ περίπου. Ο απολογισμός αναλύθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη ο οποίος απάντησε με πύρρειο λόγο στους επικριτές της Εκκλησίας με λόγια αληθινά και μεστά για την άρτια λειτουργία της Μητρόπολης σε διαφάνεια, ουσία, αγάπη, μετουσιώνοντας τον λόγο του Κυρίου σε έργο μαζί με την αρωγή δωρητών, προσκυνητών και πιστών που αποτελούν το ποίμνιο της Μητρόπολης.
Σε ότι αφορά την κοπή της πίτας το φλουρί κέρδισε ο μαθητής Νίκος Σταύρου ενώ το Φιλόπτωχο ταμείο ενίσχυσαν με δική τους πρωτοβουλία και οι χορωδίες των Ιερών Ναών, ενώ το έργο της τοπικής Εκκλησίας σε δεινούς καιρούς επιβεβαιώνει ότι η ιστορική Μητρόπολη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων διαχρονικά....(πηγή radio936)