Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: «Οι πολιτικοί οφείλουν μια συγγνώμη στον λαό»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/01/2012

Συνέντευξη με πολλά ενδιαφέροντα σημεία παραχώρησε στην εφημερίδα Δημοκρατία ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ένα από αυτά αφορά στην γνώμη που έχει ο δραστήριος μητροπολίτης για τους πολιτικούς: «Από τις εξαγγελίες των πολιτικών που άκουσα με αφορμή το νέο έτος δεν εισέπραξα την εντύπωση ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, θα είναι μεγάλη ευλογία έστω να μη χειροτερέψουν. θα περίμενα να έχουν ομολογήσει και να έχουν ζητήσει έστω μια συγγνώμη από τον λαό. Κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει για όσα θα έρχονταν. Ο λαός εύκολα κατευθύνεται από τους "καθοδηγητές γνώμης".

Ο μητροπολίτης αναφερόμενος στον αρχιεπίσκοπο και τους αδελφούς τους αρχιερείς τονίζει: «Όσο για την Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι ιεράρχες αγωνιζόμαστε να ανακουφίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τον λαό και να τον στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.Ασκείται από την Εκκλησία παντού ένα τεράστιο έργο. Οι άνθρωποι ας μην απελπίζονται. Αυτός ο τόπος δεν θα χαθεί.

Να μη σκύψουμε το κεφάλι, να μη χάσουμε το θάρρος μας, να μην απογοητευτούμε, γιατί ακόμα κι αν ματώνουμε σήμερα, τελικά θα τα καταφέρουμε.

Όσο για την Εκκλησία, ό,τι κι αν συμβεί, ποτέ δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον λαό».

Στο μεταξύ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Σϋρου «Αστήρ», συνταξίδευε χθες Σάββατο από Σύρο για Τήνο ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος. Οι ποδοσφαιριστές ζήτησαν να φωτογραφηθούν με τον ποιμενάρχη και εκείνος το αποδέχθηκε με χαρά. (φωτο)