Αριστουργήματα παιδιών που συγκίνησαν τον Μητροπολίτη Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/02/2011

Έργα από παιδικά χέρια, από αθώες ψυχές που βλέπουν τον κόσμο με τα δικά τους καθαρά μάτια. Αυτά τα μικρά αριστουργήματα  χάρισαν μαθητές του δημοτικού στον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και ο σεβασμιώτατος δεν έκρυψε την χαρά και τη συγκίνησή του.

Οι σχέσεις του μητροπολίτη με τα παιδιά είναι σχέσεις πατέρα με τα παιδιά του. Ο σεβασμιώτατος είναι αξιαγάπητος από τα παιδιά και τη νεολαία και όπως λένε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, «αυτή η σχέση χτίστηκε λιθαράκι λιθαράκι».

Ο κ. Δωρόθεος έχει στην κατοχή του δεκάδες έργα μαθητών που του τα έχουν χαρίσει και όπως λένε οι συνεργάτες του η Μητρόπολη προτίθεται να εκδώσει λεύκωμα με αυτά τα παιδικά αριστουργήματα και να πραγματοποιήσει επίσης έκθεση όπου ο κόσμος θα μπορέσει να δει από κοντά αυτά τα παιδικά έργα. 

Την περασμένη Παρασκευή ο σεβασμιώτατος μετέβη στην Άνδρο και συνοδευόμενος από εφημέριους του Γαυρίου και του Μπατσίου, τοπικούς άρχοντες καθώς και από προέδρους και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Πολιτιστικών Συλλόγων , επισκέφθηκε τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία  Γαυρίου και Μπατσίου καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Γαυρίου. Μαθητές του δημοτικού του χάρισαν έργα ζωγραφικής με θέμα την Παναγιά της Τήνου αλλά και Ιερές Ακολουθίες. Αυτά τα  έργα συγκίνησαν τον κ. Δωρόθεο.

Σε όλα τα σχολεία έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του ζήτησαν να έχουν και τον επόμενο μήνα συνάντηση με συζήτηση για θέματα που τους απασχολούν.Ο κ. Δωρόθεος απεδέχθη με χαρά την πρόσκληση.  Αξίζει να τονισθεί ότι ο μητροπολίτης έχει ικανοποιήσει αιτήματα μαθητών για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.