Λαμπρά τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 06/01/2012

 Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αγάθων Ντάτσιος,Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πορταριάς. Σήμερα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, εόρτιο μήνυμα του οποίου διαβάστηκε αντί Θείου Κηρύγματος. 

Ακολούθησε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, στην οποία το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτριος Αλεξόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Ροδούλα Ζήση, Κων/νος Καρτάλης, Αθανάσιος Νάκος, Παύλος Μαρκάκης, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, με επικεφαλής τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Βόλου, ο Λιμενάρχης Βόλου κ.άλ. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος της Βαπτίσεως του Κυρίου - την οποία έφεραν άνδρες του Λιμενικού Σώματος - προς την παραλία του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, παρουσία πλήθους λαού της πόλης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, σαν κι αυτό που, όπως τόνισε, έστειλε στους ανθρώπους ο Χριστός, με την Ενανθρώπιση και την Βάπτισή Του και διέλυσε τα σκοτάδια της απελπισίας και της αγνωσίας, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε ατραπούς σωτηρίας. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον λαό μας για την πληθωρική συμμετοχή του στην πρόσκληση αγάπης που απηύθυνε η Τοπική Εκκλησία, την περίοδο των εορτών, συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό, στην αντιμετώπιση πολλών και πιεστικών αναγκών μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας. 

Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, όπου ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.  Εκ του Γραφείου Τύπου