Τα Θεοφάνεια στο Ναύπλιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Στην πόλη του Ναυπλίου, η εορτή των Θεοφανείων  τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου , χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Ιακώβου μετά του Ιερού Κλήρου. Στη συνέχεια έγινε η κατάδυση του Σταυρού  στο λιμάνι της πόλης. Φέτος λόγω της δυνατής βροχής ο κόσμος ήταν λιγοστός. 

 Πιο νωρίς στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας  Ναυπλίου και όπως κάθε χρόνο ο ιερέας Ελευθέριος  Μίχος κατά την διάρκεια της τελετής του Αγιασμού αφήνει τρία λευκά περιστέρια. Φέτος ένα από αυτά έκατσε στον ώμο του ιερέα πατέρα Ηλία ,ο οποίος συλλειτούργησε με τον ιερέα του ναού. Το έθιμο αυτό κρατά πάρα πολλά χρόνια.

Και στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Άργους  Μυκηνών τη   Νέα Κίο  έγινε με κάθε λαμπρότητα η τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων, αλλά υπό συνεχή βροχή και δυνατό αέρα. Παρόντες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Π. Τατούλης ο υφ/γος Γ. Μανιάτης και ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Ανδριανός καθώς και οι τοπικές αρχές του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Δ. Καμπόσο. Την τελετή του Αγιασμού τέλεσαν οι ιερείς  πατέρας Δημοσθένης και πατέρας Ηλίας Γάτζιος από την Νεά Κίο ενώ τον σταυρό έπιασε ο μαθητής από την Κίο Ηλίας Κατσίκης.