Άγια Θεοφάνεια με λαμπρότητα, αποδοκιμασίες και ένα ατύχημα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε ολόκληρη την Ελλάδα με ένα όμως ακόμη κοινό χαρακτηριστικό: τις αποδοκιμασίες από την πλευρά των παρευρισκομένων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το πρωί στον Πειραιά, για να παρακολουθήσει την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων στην εορτή των Θεοφανείων. Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ Σταυρόπουλος, ενώ το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναφερόμενος στην κρίση χρέους δήλωσε ότι «με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε ». Ο αρχιεπίσκοπος σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε ότι «ο κόσμος είναι κουρασμένος και πρέπει να σταθούμε δίπλα του» 

Στην πύλη του λιμανιού προκλήθηκε μικρή ένταση, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν σε πιστούς να μπουν για να παρακολουθήσουν την τελετή. Η κατάσταση στη συνέχεια εξομαλύνθηκε, με τους αστυνομικούς να ανοίγουν τις πύλες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιτρέποντας σε ομάδες πιστών να παρακολουθήσουν την τελετή.

 Κατά την αναχώρηση των πολιτικών, στο τέλος της τελετής, δεν έλειψαν και τα συνθήματα αποδοκιμασίας.

Στη Χαλκίδα εόρτασε τα Θεοφάνεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Στην τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Στο Μακρύγιαλο Πιερίας είχαμε ένα ατύχημα. Η βάρκα που επέβαινε ο ιερέας με άλλα τρία άτομα, αναποδογύρισε λόγω κακοκαιρίας και όλοι οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στο νερό. Αμέσως τους ανέσυραν άνδρες που βρίσκονταν σε παραπλέοντα σκάφη ενώ ο ιερέας για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. (φωτο star.gr)