Με τα άλογά τους στο ξωκκλήσι

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2015

Για άλλη μια χρονιά οι οικογένειες Κουκλαμάνη και Γεωργακόπουλου από την Φασκομηλιά Φιγαλείας τίμησαν τις παραδόσεις και παραβρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Νέας Φιγαλείας με τα άλογά τους.

Σήμερα και με σύμμαχο τον καιρό, ο Άγιος Γεώργιος γέμισε με κόσμο αλλά και με παιδικές φωνές καθώς στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο μετά των δασκάλων των καθηγητών και των διευθυντών των μονάδων. Στην εκκλησία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος κ.Φάμελος.

 

 
 

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πίσω από το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιγαλείας γέμισε από κόσμο και με σύμμαχο τον καλό καιρό τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία μετ'αρτοκλασίας. Όσο αφορά τα άλογα, καβαλάρηδες ήταν οι Ελισσαίος Γεωργακόπουλος,Σωκράτης Κουκλαμάνης,Γιώργος Μπινιώρης και Δημήτρης Κουκλαμάνης προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου,ενός Αγίου που πάντα ήταν πιστός στο άλογό του και με αυτό κατατρόπωσε το κακό. Πολλά μικρά παιδάκια χάρηκαν πολύ καθώς δεν είχαν ξαναδεί άλογα και έτσι με την ευκαιρία αυτή οι φωτογραφίες από τους γονείς έπεφταν βροχή! Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο πατήρ Αναστάσιος ευλόγησε τα άλογα και ευχήθηκε στους καβαλάρηδες το έθιμο να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και οι νέοι να τηρήσουν την παράδοση.