Κάλεσμα προσευχής για τις αθώες ψυχές που χάνονται στη Μεσόγειο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/04/2015

Την επικοινωνία του με τα παιδιά, μέσα στο Λειτουργικό πλαίσιο της Εκκλησίας μας, συνεχίζει μετά την επαναλειτουργία των Σχολείων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος τη Δευτέρα 20/4, τέλεσε υποδειγματική-κατηχητική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες της 1ης τάξεως του 1ου Λυκείου Βόλου, στον Ιερό Ναό Αγ. Μοδέστου Μελισσατίκων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, ανέλυαν στα παιδιά τα μέρη και τα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας, επικεντρώνοντας στα βασικά σημεία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Στο τέλος, οΣεβασμιώτατος κάλεσε τα παιδιά, αυτές τις ημέρες να κάνουν και μία ιδιαίτερη προσευχή για τις αθώες ψυχές που καθημερινώς χάνονται στα νερά της Μεσογείου, ψάχνοντας μία καλύτερη ζωή, μακριά από τον τρόμο και το φόβο του πολέμου.

Την Τετάρτη 22/4 ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει υποδειγματική-κατηχητική Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ν. Ιωνίας, ενώ την Παρασκευή 24/4 ο κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πορταριάς.

Εκ του Γραφείου Τύπου