Δεύτερος Εσπερινός της Αγάπης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/04/2015

Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

 

Η αγάπη ενός Ιεράρχη για τους πιστούς της επαρχίας του, φαίνεται από το πόσο ολημερίς εκδαπανάται για αυτούς. Αυτή την αγάπη δείχνει καθημερινά προς τους πιστούς της Φωκίδος ο νέος Ποιμενάρχης κ. Θεόκτιστος, ο οποίος καθημερινά επισκέπτεται πόλεις και χωριά, ναούς και μοναστήρια και ελάχιστες ώρες θα τον βρει κανείς να κάθεται εργαζόμενος και πάλι στο γραφείο του.
 
Αυτή την αγάπη έδειξε προς τον λαό της Φωκίδος ο νέος Ιεράρχης της για μια φορά ακόμα, ο οποίος τέλεσε (μέσα στην όλη κούραση των ημερών) δυο αρχιερατικούς Εσπερινούς ανήμερα του Πάσχα. Πρωτοφανές και πρωτάκουστο γεγονός, Ιεράρχης να τελεί δυο Εσπερινούς ανήμερα του Πάσχα αντί να απολαμβάνει την ημέρα αυτή με τους οικίους του ως είθισται και ως πράττουμε όλοι εμείς.
 
Έτσι ενώ το πρωί στις 11.30 βρέθηκε στην επαρχία Δωρίδος και τέλεσε για τους πιστούς και τους ιερείς της Δωρίδος, τον Εσπερινό της Αγάπης στο μοναστήρι του Τρικόρφου, το απόγευμα στις 6.30 τέλεσε και πάλι πανηγυρικό Εσπερινό για την επαρχία Παρνασσίδος στον Μητροπολιτικό Ναό Αμφίσσης, όπου συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόλαος Καραγιάννης, ο Ηγούμενος και Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Αρχιμ. Χαρίτων Παπαδημητρίου, φίλος και πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη Φωκίδος εξ Αθηνών και όλοι οι ιερείς της Αμφίσσης.
 
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και αφού ευλόγησε τα πασχαλινά αυγά τα πρόσφερε ως ευλογία στους πιστούς.