Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ.Λαγκαδά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/04/2015

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και λαμπράς ατμόσφαιρας, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου, ο Εσπερινός της Αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών και όλοι οι Ιερείς της επαρχίας μας που έλαβαν μέρος στον Εσπερινό της Αγάπης αφού ενεδύθησαν τα άμφιά τους εις το Επισκοπείο,  εν συνέχειᾳ εν πομπή κατευθύνθηκαν  προς τον Μητροπολιτικό Ναό, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγά τους και των χορών που έψαλλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρέστησαν  πλήθος πιστών για να συνεορτάσουν στο φως της Ζωηφόρου Αναστάσεως το Μυστήριο της σωτηρίας και της αγάπης , ενώ τα αναλόγια του Μητροπολιτικού Ναού κόσμησαν με την παρουσία τους ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αριστογένης Ζαΐμης, πλαισιωμένος από τη βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Ο Απόστολος Παύλος», με επικεφαλής  τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεώργιο Φερεντίνο και τον Λαμπαδάριο του Ναού, Μουσικολογιώτατο κ. Ραφαήλ Ασδρέ χοράρχη της Βυζαντινής χορωδίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής «Δαμασκηνός ο Στουδίτης».

 

Το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού, διαβάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμών, καθώς επίσης και από τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, σε 11 γλώσσες, ανάμεσα σε αυτές την Ελληνική, την Αγγλική, την Γαλλική, την Γερμανική, την Ρουμάνικη, την Σέρβικη, την Ρώσικη, την Ομηρική (ηρωικό εξάμετρο), την Αραβική, την Εβραϊκή και την Αλβανική διάλεκτο.

 

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, μεταφέροντας προς όλους τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του και υπογραμμίζοντας ότι η συνάντηση του καθενός με τον Κύριο πρέπει να μην μία πορεία προς τους Εμμαούς χωρίς την Θεία Ευχαριστία, αλλά να είναι η ευλογία της αθανάτου ζωής η οποία και σαν εμπειρία είναι εκείνη που θα μας ανοίξει τα μάτια. Αυτό που σήμερα έχει ανάγκη ο άνθρωπος, ο κόσμος όλος και ο καθένας ξεχωριστά είναι να ανοίξουμε τα μάτια και δούμε τον Χριστό και το φως το ανέσπερο που θα φωτίζει πάντοτε την πορεία την ζωής μας, ανατρέποντας όλα τα δεινά της εποχής που διέπουμε. Χριστός Ανέστη.