"O Χριστός περιμένει την αληθινή μας μετάνοια"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/04/2015

Ι.Μ.Λαγκαδά Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 7 Απριλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μεγάλης Τετάρτης), εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Την Ιερά Ακολουθία, η οποία και ετελέσθη μέσα σε κλίμα κατανύξεως παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία και τα μέλη αυτής, υπό την άριστη καθοδήγηση του  χοράρχη Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου, απέδωσε κατά θαυμαστό τρόπο και εμμελέστατα τους αποψινούς ύμνους και τροπάρια ιδιαιτέρως δε, το περιώνυμο κατανυκτικότατο τροπάριο της μοναχής και υμνογράφου Κασσιάννης, το οποίο με ποιητικό τρόπο περιγράφει τον πόθο της αμαρτωλής γυναικός για μετάνοια και σωτηρία.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, στο σπουδαίο αυτό τροπάριο που ακούσθηκε και στα γεγονότα που περιγράφονται, πρώτον της μετανοίας που εμπράκτως έδειξε η πόρνη και δεύτερον της ευγνωμοσύνης της προς τον Κύριο, τονίζοντας ότι στην ζωή μας όσο αμαρτωλοί και αν είμαστε ο Θεός δεν μας απορρίπτει ποτέ, περιμένει την αληθινή μετάνοια μας, έχοντας συνεχώς ανοικτή την αγκαλιά της αγάπης Του και με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα από την Εκκλησία, χαρίζει την άφεση των αμαρτιών και τον μεταποιεί από άνθρωπο της αμαρτίας και φθοράς σε άνθρωπο ελεύθερο, χαριτωμένο και ευλογημένο.