Επίσκεψη στα ιδρύματα της Σύρου από τον μητροπολίτη Δωρόθεο και τον επίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/12/2011

Σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β' μαζί με τον Επίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη επισκέφθηκαν τα Γηροκομεία του Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, του Αγίου Παντελεήμονος καί της Ρκαθολικής Επισκοπής Σύρου καθώς και το Νοσοκομείο Σύρου, προς τους τροφίμους των οποίων ευχήθηκαν και διένειμαν δώρα και ευλογίες. Στο τέλος της επίσκεψης, μεταξύ άλλων, εδήλωσαν:

Ο Σεβ. Επίσκοπος των Ρ/Καθολικών κ. Φραγκίσκος 

".... ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ και εγώ θελήσαμε να επισκεφθούμε τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς στο Νοσοκομείο. Ευχόμαστε σε όλους η ευλογία του Κυρίου να τους συνοδεύει. Συμβολικά προσφέραμε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, μια μικρή εικόνα της Παναγίας που εκφράζει την επιθυμία μας, η Παναγία να προστατεύει όλους και εκ μέρους μου ένα γλυκάκι με την ευχή το 2012 να είναι πιο γλυκό από το 2011"

ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β'

"... όπως κάθε χρόνο συνοδοιπορήσαμε με το Σεβασμιώτατο Φραγκίσκο στα τρία Ιδρύματα Προστασία του Γήρατος της πόλεώς μας και στο Νοσοκομείο. Διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει μια ποιότητα φροντίδας και αγάπης για όλους αυτούς τους ανθρώπους που εδώ συναντήσαμε. Όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος μοιράσαμε μικρές ευλογίες αλλά περισσότερο εισπράξαμε το χαμόγελο τους και τις ευχαριστίες τους ως δικό τους πολύτιμο δώρο για μας. Να συγχαρούμε τους εργαζομένους στα Ιδρύματα που πράγματι με πολύ φιλότιμο και αγάπη επιτελούν το έργο τους και να ευχηθούμε στις γερόντισσες, στους γέροντες και στους ασθενείς να έχουν υγεία, δύναμη και ο νέος χρόνος να είναι χωρίς πίκρες και χωρίς στεναχώριες. Ευχαριστούμε επίσης και τα ΜΜΕ που συνοδοιπορήσανε μαζί μας και κατεγράψανε αυτή την ωραία περιοδεία αγάπης μας τα Χριστούγεννα του 2011."