Πορεία από το Πάθος στην Ανάσταση-Εκδήλωση στον Άγ.Σπυρίδωνα Πύργου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/04/2015
Φθάνοντας στο τελευταίο σκαλοπάτι της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η οποία είναι πορεία αυτογνωσίας, ταπείνωσης και ταξίδι μετανοίας ώστε να ανέλθουμε νοερά στον φρικτό Γολγοθά και να προσκυνήσουμε τα πάθη τα σεπτά και την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας ο οποίος ΕΞΗΓΟΡΑΣΕ ΗΜΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩ ΤΙΜΙΩ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΙ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ πραγματοποίησε επίκαιρη εκδήλωση στο Ενοριακό κέντρο του Ναού την Δευτέρα 30 Μαρτίου. 
Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης με θέμα: ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ο οποίος με σαφή, επεξηγηματικό και αφηγηματικό τρόπο καθώς επίσης με την προβολή διαφανειών από το προσωπικό του φωτογραφικό αρχείο και την πολύχρονη εμπειρία του από του Αγίους Τόπους, βοήθησε τους ακροατές να μεταβούν νοερώς εκεί όπου διαδραματίστηκαν τα κοσμοσωτήρια αυτά ιστορικά και ένδοξα γεγονότα για την δική μας Λύτρωση, Σωτηρία και Αγιασμό δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.
Πριν την ομιλία τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου ενώ στο τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας  ευχαρίστησε τον ομιλητή καθώς επίσης τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ηλία Παπαγγελή και τους λοιπούς παρισταμένους Κληρικούς και Λαϊκούς οι οποίοι είχαν κατακλύσει το ενοριακό κέντρο, μεταφέροντας δε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ,  τους πρόσφερε ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο που επιμελήθηκε ο ίδιος με τίτλο: ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2015