"Παίξε μπάλα" για την ανέγερση ναού

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 31/03/2015

 agioritikovima.gr Μιά θαυμάσια και πρωτότυπη πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμαρχος Κάτω Αχαίας κ. Χρίστος Νικολάου και το Δημοτικό Συμβούλιο, διοργανώνοντας ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα,την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, για ιερό σκοπό, αφού τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας, ο οποίος είχε τελείως καταστραφή από τον σεισμό του 2008.

Στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα συμμετείχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ. και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Δυτικής Αχαίας.

Τον φιλικό αγώνα παρηκολούθησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του, εξέφρασε με λόγια θερμά την ευαρέσκειά του και επήνεσε τόσο τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ωραία τους αυτή πρωτοβουλία, όσο και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων για τα ευγενή τους αισθήματα και την καλή τους διάθεση, στην προσπάθεια αυτή της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ανεφέρθη στον δύσκολο και επίπονο αγώνα της ανεγέρσεως του περικαλλούς Ναού και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προιστάμενο της Ενορίας Πρωτ. π. Απόστολο Δημητρόπουλο και στους άλλους Ιερείς, τονίζοντας το πνεύμα της ενότητος και της σύμπνοιας, που διακατέχει Εκκλησία, Δήμο και όλους τους Φορείς και τους κατοίκους για την επίτευξη του ιερού αυτού σκοπού.

Σε όλους τους συντελεστάς της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία από μια εικόνα του Αγίου Ανδρέου και ευχήθηκε στους κατοίκους της Κάτω Αχαίας που είχαν κατακλύσει το γήπεδο, να συνεχίζουν να στηρίζουν με ζέση ψυχής και καρδιάς το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και τους ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για την αφοσίωσή τους στην Αγία μας Εκκλησία.