Η Καλαμάτα υποδέχτηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/03/2015

 

Με κατάνυξη και με μία σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στις μέρες που διανύουμε,  η Καλαμάτα υποδέχτηκε τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εφόρου της Μονής Βουλκάνου και πολιούχου της Μεσσήνης.

Κλήρος και λαός υποδέχτηκαν την Εικόνα, η οποία εν πομπή έφτασε στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για τριήμερο προσκύνημα, μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την αποδοχή του αιτήματος μεταφοράς της Εικόνος και όσους βοήθησαν στην εκπλήρωσή του.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης απουσιάζει σε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης δήλωσε: «Το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί την καταφυγή, το στήριγμα, την παρηγοριά και την ελπίδα κάθε πιστού. Το διάσωσμα των πιστών, όπως αναφέρει ο Κανόνας των Χαιρετισμών. Η τοπική εκκλησία προσκαλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσέλθει στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτο Εικόνα. Η Μεγαλόχαρη ας είναι βοήθεια όλων μας».

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός