"H Παναγία μας δείχνει το σωστό δρόμο"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/03/2015

I.M.Λαγκαδά Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ετελέσθη σε όλους τους Ναούς και τις Ενορίες της επαρχίας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, το απόγευμα της 27ης Μαρτίου ε.έ.

Από νωρίς πλήθος ευσεβών χριστιανών προσέτρεξαν για να συμμετάσχουν στην κατανυκτική αυτή Ακολουθία και να συμπροσευχηθούν, απευθύνοντας εγκάρδια το «Χαίρε» στην Μητέρα του Κυρίου και όλων μας, ακούγοντας ένα από τα αριστουργήματα της βυζαντινής υμνογραφίας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εκκλησιαστική ζωή και την πορεία του Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τους Ιερούς Ναούς των, Αγίου Αθανασίου Ηρακλείου, όπου ενώπιων της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Περπατούσης, η οποία σύμφωνα με ένα παλαιό έθιμο μεταφέρετε εκεί αυτή την ημέρα αυτή από το Ιερό Παρεκκλήσιο Της όπου και φυλάσσετε, κατά την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών, των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λαγυνών, όπου έψαλλε την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών και εις Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά κατά την Γ΄ και Δ΄ Στάση.

Στις ομιλίες προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα στους Ιερούς Ναούς όπου χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στον υπέροχο αυτό Θριαμβικό ύμνο της Αγίας μας Εκκλησίας, τονίζοντας ότι . "στο πρόςωπο της Παναγίας βλέπουμε  την συνέχεια της δικής μας ζωής και ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους” Πρέπει να είναι συνεχώς στο κέντρο της ζωής μας γιατί μας δείχνει τον σωστό δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε και να οδηγηθούμε στην Σωτηρία, κερδίζοντας την Επουράνιο Βασιλεία.