Νέα Ιστοσελίδα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/02/2011

Την νέα πλήρως ανανεωμένη ιστοσελίδα της θα ανοίξει για το κοινό η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος την ερχόμενη Δευτέρα 21/2/2011. Σκοπός της νέας Ιστοσελίδας είναι η παρουσίαση της τοπικής Εκκλησιαστικής δράσης και ζωής και η μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον κόσμο, με τρόπο σύγχρονο και ελκυστικό.

Η νέα ιστοσελίδα,  η οποία τελεί υπό την ευθύνη του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, θα διατηρήσει την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (www.imd.gr). Υλοποιήθηκε με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα του διαδικτύου και είναι ικανή να παρουσιάσει, με οπτικοαουστικά μέσα (φωτογραφίες, ήχος, βίντεο, διαδικτυακοί χάρτες), την πολυδιάστατη δράση της Ιεράς Μητροπόλεως, εύχρηστα και παραστατικά. Αφορμή δε για την κατασκευή της αποτέλεσε η συνεχώς αυξανόμενη τεχνολογική ανάπτυξη και η εφαρμογή της ευρυζωνικότητας στην πόλη μας.

Στην πρώτη σελίδα θα δημοσιεύονται οι τρέχουσες ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο επισκέπτης θα μπορεί να πλοηγηθεί στα επιμέρους ενθέματα που αφορούν στην Ιστορία της Τοπικής Εκκλησίας, στο Αρχείο Κειμένων του Μητροπολίτου, (Ομιλιών, Εγκυκλίων, Μηνυμάτων κ.λπ.), στη διοικητική διάρθρωση της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και στο πνευματικό και κοινωνικό έργο Της, το οποίο παρουσιάζεται με τρόπο λεπτομερή και αναλυτικό.   

Σε εντελώς καινούργιες ενότητες θα παρουσιάζονται η Τοπική Αγιολογία, οι Ιεροί Ναοί και οι Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με σχετικά ιστορικά σημειώματα και αναφορές στο ενοριακό έργο και την Μοναστική ζωή, συνοδευόμενα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Επίσης, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να διαβάσει ηλεκτρονικά τα τεύχη της Εφημερίδας «Πληροφόρηση», να ακούσει τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», να πληροφορηθεί για την δράση της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και να πλοηγηθεί στην μοναδική στο είδος της Ορθόδοξη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη.

Η παλαιά ιστοσελίδα θα διατηρηθεί ως αρχειακός τόπος.