Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως: Ο έρανος απέδωσε 67.491 ευρώ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/12/2011

Μια εβδομάδα διήρκησε ο έρανος αγάπης και  το ποσό που συγκεντρώθηκε έκανε υπερήφανους τους διοργανωτές. Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι ο Έρανος της Αγάπης, ο οποίος διεξήχθη από 12-18 Δεκεμβρίου 2011, απέφερε το ποσό των 67.491 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο περσινός Έρανος Αγάπης απέδωσε 68.290 ευρώ.Ο Έρανος της Αγάπης πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων από εθελοντές και εθελόντριες στα όρια των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Προαπαιτείται έγκριση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,και βάσει νόμου αποδίδεται το 2% στο Λογαριασμό Α’ Κοινωνικών Βοηθειών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Εκ των ανωτέρω εσόδων ήδη 25.000 ευρώ διατέθηκαν για την αγορά τροφίμων τα οποία διανεμήθηκαν σε 450 οικογένειες, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Περίπου ανάλογο ποσό θα διανεμηθεί προ των εορτών του Πάσχα.

Την ευθύνη της κατανομής των χρημάτων ανά οικογένεια έχουν οι Κυρίες – Μέλη των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων, οι οποίες ενισχύουν τις οικογένειες αυτές από τα έσοδα του Ειδικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας τους, κάθε μήνα, και όχι μόνο στις εορτές των Χριστουγέννων.

Το τρίτο εκ του ποσού κατετέθη στο Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως (το οποίο διοικείται με πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο) προκειμένου να ανταποκρίνεται σε έκτακτες ανάγκες συνανθρώπων μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί όσους συμπολίτες μας συνέβαλαν στην ανταπόκριση της τοπικής Εκκλησίας μας σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, οι οποίοι απευθύνονται σ’ αυτήν επειδή οι διεθνείς οργανισμοί, οι παγκόσμιες οργανώσεις και οι πανελλήνιοι σύλλογοι (που κάνουν ανάλογους εράνους στην περίοδο των Εορτών) δεν είναι προσβάσιμοι.

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστεί επιπλέον τους συμπολίτες μας που συνέβαλαν στον Έρανο, επειδή η όποια φιλανθρωπία, την οποία ασκεί προέρχεται από εντόπιους συμπατριώτες μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε ανάγκες εντόπιων αδελφών μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεντρωθέντος ποσού εκ του Εράνου, αποτελεί εκπλήρωση της υποσχέσεως την οποία δίδει κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως