Αντίστροφη μέτρηση για τον ηγούμενο Εφραίμ-Ομάδα υποστήριξης στο facebook

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/12/2011

Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου Εφραίμ, ο οποίος παραμένει κλινήρης στο κελί του, ενώ η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψής του λήγει στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τον ηγούμενο εξέτασε το σήμερα ανήμερα τα Χριστούγεννα ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κ. Δοκουσλής, ο οποίος δήλωσε ότι , εντός των επόμενων δύο-τριών ημερών, «εκτός απροόπτου», ο ηγούμενος θα μπορεί να μετακινηθεί.

Ο ίδιος ο ηγούμενος Εφραίμ φέρεται, σύμφωνα με μπλογκ φίλων της Μονής Βατοπεδίου, το οποίο επικαλούνται  τηλεοπτικά ρεπορτάζ, να έχει δηλώσει σε συνεργάτες του: «Είμαι μοναχός και πρέπει να παραδοθώ στη Δικαιοσύνη... Δεν λυπάμαι για τον εαυτό μου, αλλά γι' αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία».

Πάντως το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος , ενώ συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, τονίζουν ότι προβληματίζει ιδιαίτερα η χρονική συγκυρία της προφυλάκισής του. Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα Μιχαήλ Γιάκουσεφ στο Facebook δημιουργήθηκε ομάδα υποστήριξης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, όπου καλούνται να υπογράψουν και να αφήσουν τα σχόλιά τους Ρώσοι πολίτες, καθώς, κατά τον κ. Γιάκουσεφ «όσοι γνωρίζουμε τον γέροντα Εφραίμ είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι η δικαστική διαδικασία είναι αστήρικτη και πολιτικά εξαρτημένη».