Φωτογραφίες από τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Ιγνατίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/12/2011

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη μας εόρτασε στις 20 Δεκεμβρίου 2011, την μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, ημέρα όπου άγει τα Ονομαστήρια του ο σεπτός ποιμενάρχης μας, κ.κ. Ιγνάτιος ο Δ.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεοκλήτου. Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και ο εορτάζων ποιμενάρχης μας, Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμ. π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή, στις αρετές και το Μαρτύριο του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου καθώς και στο πρόσωπο του εορτάζοντος Μητροπολίτου Άρτης, ο οποίος κατά τον ομιλητή, συγκεντρώνει πολλές από τις αρετές του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος ευχήθηκε τα έτη πολλά και εκ μέρους του Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, ενώ ο Μητροπολίτης μας τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους και την παρουσία τους στην εορτή του.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Ιγνατίου, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, Σύρου, Τήνου & Μυκόνου κ. Δωροθέου και Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος ο οποίος αναφέρθηκε στη διδασκαλία του Αγίου Ιγνατίου και συγκεκριμένα για τη θέση του Επισκόπου μέσα στην Εκκλησία ως στοιχείο ενότητος αυτής. Τέλος, αναφέρθηκε στην αληθινή ζωή που πρέπει όλοι να ζούμε μέσα στην Εκκλησία, μια ζωή την οποία, κατά τον Σεβασμιώτατο Ναυπάκτου, ακολουθεί και ο Μητροπολίτης Άρτης, τον οποίο γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν, ενώ τόνισε ότι η παρουσία τους αποτελεί και σημείο ενότητος που πρέπει να έχουν οι Αρχιερείς μεταξύ τους, διότι είναι αδύνατο τη στιγμή που δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ των Επισκόπων να ζητούμε την ενότητα και την ομόνοια μεταξύ των πιστών. Ευχαρίστησε επίσης τους τοπικούς άρχοντες και το λαό της Μητροπόλεως Άρτης για την παρουσία τους.

Ο Σεβασμιώτατος μετά τη Θεία Λειτουργία και κατά τις απογευματινές ώρες δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού.

 

imartis.gr